Kampanj – Klimatnytt i public service

svt_tv-klimatnytt_utvidgad-skriv-492

Klicka på bilden ovan så kommer du till sidan där du kan skriva på för Klimatnytt i public service!

Till Sveriges Radio/SVT
Inför Klimatnytt i public service

Vi behöver få klimatnyheter dagligen som en egen rubrik såsom ekonominyheter, sport och väder, inrikes och utrikes. Allt för att få en ökad kunskap om klimatsmarta val och innovationer!

Varför är det här viktigt?
Klimatfrågan ställer oss inför mänsklighetens viktigaste beslut.
I allt vad vi gör i vardagen påverkar vi tillsammans Jordens klimat och den biologiska mångfalden, växter djur och hela vår natur.
Det är vi människor som måste lära oss att fatta klimatsmarta beslut för vår överlevnad på Jorden.
Våra val blir ödesmättade beslut och vi måste förändra dessa till positiva handlingar här ifrån, just nu!

Varje enskild individs vardagsbeslut till stora företags och nationers politiska beslut har stor påverkan på klimatet i sin helhet!
Detta behöver belysas och debatteras dagligdags i nyheterna.

Genom klara nyhetsuppdateringar om klimatet, djur och natur samt klimatsmarta innovationer kan och måste vi kraftfullt öka den allmänna kunskapen.
Alla måste komma till insikt genom lättförståelig information och fördjupningar.
Då kan vi gemensamt förändra och påverka vårt fortsatta liv på Jorden till en värld att överleva och leva i.

Överlämningen görs direkt till SVT redaktion.

Kampanjen drivs av
Naturskyddsföreningen i Norrbottens län
och är initierad av
Suzanne AW Jansson, Älvsbyn
Gösta Eriksson, Boden

skriv_pa_har

Denna kampanj är antagen genom beslut på Naturskyddsföreningen i Norrbottens läns länsstämma i Jokkmokk den 24 april 2016.

Gillade du det här? Dela med dig:
Publicerat i Förnyelsebar energi, Gränser för tillväxt, Kampanj, Klimat, Klimatnytt, Massmedia, Public service | Lämna en kommentar

Det var en gång en skog – podcast

det-var-en-gang-en-skog

Klicka på bilden så kommer du direkt till podcasten.

Petra Mattsson blev intresserad av läget i skogen. När hon gjorde praktik på Naturskyddsföreningen gjorde hon en serie radioprogram för webben (podcast) om situationen i skogen.

I denna podcast får du som lyssnare följa med på en resa genom Sveriges jättekalhyggen och granplanteringar, förbi upprörda människor och utrotningshotade djur, till en mossig skogsindustri och en snårig skogspolitik. I fyra avsnitt möter Petra skogsbolag och myndigheter, markägare och politiker, barn och skolpersonal, samt jämtländska bybor och miljöaktivister. De har alla en sak gemensamt: skogen. Varje onsdag i fyra veckor framåt kommer ett nytt avsnitt att släppas.
Du hittar alla avsnitt via Naturkontakt (kräver inloggning) eller direkt via Soundcloud.

Publicerat i Biologisk mångfald, Podcast, Skog | Lämna en kommentar

Sveaskogs kalhygge på Haraliden

Samma hygge från samma plats, här mot väster.

Sveskog i Haraliden. Foto Björn Mildh. Klicka på bilden för att se fler foton.

Björn Mildh från Piteå skriver åter ett brev till beslutsfattare. Denna gång kring begreppet kalhygge – något som inte bara är ett begrepp utan finns i verkligheten. Här ett av de många. Läs Björn Mildhs brev nedan.

Publicerat i Biologisk mångfald, Piteå, Skog, Sveaskog | Lämna en kommentar

Den svenska skogsbruksmodellen – brev

Norna, en osedvanlig skönhet namngiven efter de fornnordiska ödesgudinnorna. Den norrbottniska naturskogens signum. Fridlyst. Foto Björn Mildh.

Skogskämpen Björn Mildh från Piteå skriver ett kort, öppet brev till beslutsfattare som har möjlighet att påverka vad som sker i den svenska skogen:

Man kan plantera nya träd. Men man kan inte plantera en skog.
Det är naturvärden som skall värnas, inte den svenska skogsbruksmodellen.
Uppmanar den som vill och orkar att skydda Nornan och Skogsfrun. Ensam är min röst alltför svag.

Björn Mildh, ideell naturvårdare
medlem i Naturskyddsföreningen

• Se Björns starka bilder tagna 2016 här.

Publicerat i Biologisk mångfald, Skog, Sveaskog | Lämna en kommentar

Från oss alla till er alla

jul_nyar_2016
Tillsammans är vi starka.

Publicerat i Länsförbundet | Lämna en kommentar